Blijf houtrot de baas

Voordat de kwast eraan te pas komt controleren we schilderwerk altijd op gebreken, zoals openstaande verbindingen, kitvoegen lang het glas, constructiefouten en houtrot. Houtrot is ontsierend en breidt zich snel uit. Dit komt omdat houtrot veroorzaakt wordt door schimmels in het hout. Elma Schilderwerk voert houtrotreparaties uit, van klein tot groot. Afhankelijk van de grootte kan Elma Schilderwerken het hout, zoals kozijnen of deuren, binnen 1 tot 24 uur schuren en schilderen.

Oorzaken van houtrot

Schimmelgroei is de oorzaak van houtrot. Als de schimmel groeit zal deze het hout aantasten. Schimmels ontstaan onder andere door een houtvochtgehalte dat gedurende langere tijd boven de 20% uitkomt. Openstaande naden en verbindingen in het hout vergroten de kans op houtrot. Ook slecht onderhouden schilderwerk, ongeschikte verf of een constructiefout stimuleert houtrot.

Houtrot herkennen

Houtrot herkent u aan bruin tot zwart verkleurd hout. Het hout heeft te veel vocht te verduren gehad en is daardoor zacht geworden. Twijfelt u of u te maken heeft met houtrot? Prik dan met een botte priem in het hout. Komt u makkelijk door het hout heen? Dan heeft u te maken met houtrot. Houtrot is ook te meten met behulp van een vochtmeter. Bij deze methode wordt gekeken naar de vochtigheid van het hout.

Houtrot repareren

Elma Schilderwerken repareert beschadigingen. Door te plamuren met houtrotvuller wordt uw deur, muur of kozijn in de originele staat hersteld.Naast houtrotreparaties heeft Elma Schilderwerken ervaring met onder meer stucwerk, schilderwerk en wandafwerking.

Meer weten over houtrotreparaties?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Elma Schilderwerken? Of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met op met de onderhoudsspecialist.

Op zoek naar een andere dienst?

Vraag direct een offerte aan

Fout: Contact formulier niet gevonden.